Sarajevo: Policija uhapsila šest osoba zbog ilegalnog posjedovanja droge i oružja

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija uhapsila šest osoba zbog ilegalnog posjedovanja droge i oružja
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Policijski službenici na području Kantona Sarajevo su jučr, 23. augusta uhapsili ukupno šest osoba zbog nedozvoljnog nošenja oružja i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. 

Nedozvoljeno posjedovanje oružja

Nešto iza ponoći policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lice A.H., rođen 1999. godine iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 74. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Lišen slobode predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Skoro 24 sata kasnije, u 23:45 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lice M. D., rođen 1977. godine iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz istog člana Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Lišeni slobode je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zaplijenjen luksuzni vozni park braće Tate: Odvučeni Ferrari, Lamborghini, Mercedes i - Lada

Zaplijenjen luksuzni vozni park braće Tate: Odvučeni Ferrari, Lamborghini, Mercedes i - Lada

Posjedovanje opojnih droga

Nešto iza ponoći hapšenje se dogodilo i u općini Novo Sarajevo kada su policijski službenici slobode lišili lice A.H., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". O navedenom je obaviješten dežurni tužiac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lišeni slobode je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

U 22:50 sati policijski službenici PU Vogošća lišili su slobode lica: M.A., rođen 1997. godine iz Vogošće, M.S., rođen 1988. godine iz Vogošće i S.S., rođen 1991. godine iz Vogošće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239 KZ FBiH "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lišeni slobode predati su u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

Saobraćaj

U toku proteklog dana pune ruke posla imali su i policijski službenici iz sektora saobraćaja koji su, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili 546 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 20 vozača. Iz saobraćaja je isključeno: 18 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 1 osoba koja je vozila prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom i 1 motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije