Sarajevo: Maloljetnik pao s mopeda, zadobio povrede opasne po život

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Maloljetnik pao s mopeda, zadobio povrede opasne po život
Foto: Arhiv / Ilustracija

Sinoć, nekoliko minuta nakon 20 sati, na kolovozu ulice Žunovačka, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđen 16-godišnjak iz Sarajeva.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, udes se dogodio kada je moped marke Gilera Runer skrenuo u lijevu stranu kolovoza, udario u betonski ivičnjak i pao. 

Nažalost, mopedom je upravljao povrijeđeni maloljetnik, rođen 2004. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima. MUP ističe da je moped vozio bez sticanja prava na upravljanje.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život, zadobio je maloljetnik, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", poručuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije