Sarajevo: 24-godišnji vozač nema položen vozački, ali ima 53 hiljade KM neplaćenih kazni

8
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: 24-godišnji vozač nema položen vozački, ali ima 53 hiljade KM neplaćenih kazni
Foto: Vlada KS / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Proteklih dana svjedoci smo kako sarajevska policija sve više 'hvata' bahate vozače koji krše propise, često nemaju vozačku i odbijaju platiti kazne. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od takvih uzima vozila, a slično se desilo i ovog ponedjeljka.

Kako ističu iz policije, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su u ponedjeljak, 5. februara 2024. godine u 9,45 sati u ulici Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo, kontrolisali putničko motorno vozilo Peugeot, vlasništvo S.M., a kojim je upravljao 24-godišnji R.S. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 53.130,00 KM.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Riječ je, napominju, o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije