Saobraćajna nesreća na Ilidži: Teško povrijeđeno dijete

0
Radiosarajevo.ba
Saobraćajna nesreća na Ilidži: Teško povrijeđeno dijete
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - uviđaj

U naselju Osjek u ulici Mekote u nedjelju, 26. marta dogodila  se saobraćajna nesreća u kojoj je povrede zadobilo dijete.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz djeteta, rođenog 2010. godine, od strane putničkog motornog vozila marke "VW Golf 5", kojim je upravljala vozač A.M., rođena 1981. godine, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobilo je dijete, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za neurohirurgiju je zadržano na daljem liječenju.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi sa stavom 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) KZ FBiH, A.M. je lišena slobode i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije