Jako olujno nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: Stabla se rušila na aute, blokirane saobraćajnice

1
Radiosarajevo.ba
Jako olujno nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: Stabla se rušila na aute, blokirane saobraćajnice
Foto: JVP Rovinj / Nevrijeme u Rovinju

Područje Rovinja u Hrvatskoj sinoć je pogodilo snažno nevrijeme. Jak vjetar čupao je stabla, a velike količine oborina poplavile su ulice. Stabla su padala po autima, a osim ulica poplavili su i neki podrumi.

Državni vatrogasni operativni centar izvijestio je da je 26. marta u kasnim večernjim satima područje grada Rovinja i Poreča zahvatilo kišno nevrijeme praćeno vjetrom koji je prouzročio rušenje stabala na prometnice.

"U razdoblju od 23:00 sati putem UVI aplikacije bilježimo ukupno 33 odrađene tehničke intervencije uklanjanja stabala na kojima je kumulativno sudjelovalo 74 vatrogasaca s 36 vatrogasnih vozila.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Od navedenog broja intervencija jedan manji dio se odnosi na intervencije odrađene u Poreču od strane JVP Poreč (pet tehničkih intervencija), a ostale je odradila JVP Rovinj na svom području", javljaju iz DVOC-a.

"Vatrogasci su i dalje na terenu, ali do sada je uglavnom već sve sanirano, ostale su nam tri intervencije. Imamo još jedno stablo koje je palo preko auta, ukupno su bila poklopljena tri auta", rekao je zapovjednik JVP Rovinj-Rovigno Evilijano Gašpić.

Dodao je da su vatrogasci za sada imali intervenciju ispumpavanja jednog podruma, no kako bi takvih intervencija moglo biti i više, iako za sada nisu primili nove dojave, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije