Sanjin Sefić prebačen u Zenicu jer je u KPZ-u Sarajevo dobio batine?

Radiosarajevo.ba
Sanjin Sefić prebačen u Zenicu jer je u KPZ-u Sarajevo dobio batine?

Na današnjem nastavku suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč i njegovim pomagačima u bijegu iz BiH, završen je dokazni postupak Tužilaštva.

Advokat Kerim Čelik, koji zastupa Sanjina Sefića 6. aprila Sudu je dostavio prijedlog dokaza koji odbrana misli da izvede, no, taj spisak do jučer nije dospio u ruke tužiteljici Knežević, te je ona zatražila da se na narednom ročištu očituje na predložene dokaze odbrane.

Predsjedavajući vijeća Igor Todorović odložio je zato ročište za petak, 13. april kada će se tužiteljica izjasniti o ovim dokazima.

Prema pisanu Oslobođenja,  Sefić je i danas iz KPZ-a Zenica doveden u sudnicu uz pojačane mjere obezbjeđenja, te se nezvanično saznaje da je njegovo prebacivanje iz Sarajeva u Zenicu, te veliki broj specijalaca oko njega iz razloga što mu je, navodno, u KPZ-u Miljacka sigurnost bila ugrožena, odnosno, jer je tamo dobijao batine od drugih zatvorenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije