Samo u BiH: Učiteljica zbog dilanja droge dobila tri godine zatvora

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Učiteljica zbog dilanja droge dobila tri godine zatvora
Avaz / Škola u kojoj je radila učiteljica
Vrhovni sud RS-a potvrdio je raniju presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Adi Porča iz Prnjavora i njegovih četvero saradnika, zbog šverca narkoticima, osuđeni na ukupno 12 godina i četiri mjeseca zatvora.

Porča (34) je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, a ista kazna izrečena je i njegovoj sugrađanki Snježani Balić-Petrešin (36), učiteljici u jednoj osnovnoj školi u okolini Prnjavora.

Emir Arnaut (29) zvani Čups iz Prnjavora osuđen je na dvije godine i četiri mjeseca, a Prnjavorčanin Predrag Leburić (42) zvani Lebura i Dervenćanin Alen Nakaradić (26) na po dvije godine zatvora.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS-a, kazala je da je presuda izrečena nakon što je vijeće odbacilo žalbe i odbrane i optužbe: "Žalbe tužioca i branioca u ovom slučaju ocijenjene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda."

Prema optužnici, Porča i ostali su od početka februara 2013. do januara 2014. godine na području Prnjavora i Dervente, a prema prethodnim dogovorima putem mobilnih telefona, kupovali i prodavali marihuanu i spid.

"Nakon telefonskih dogovora s uživaocima o mjestu kupoprodaje, količini i cijeni, drogu su Adi Porča i Snježana Balić-Petrašin dalje prodavali sami ili zajedno s Arnautom, Luburićem i Nakaradićem", stajalo je u optužnici koju je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka protiv njih podiglo u proljeće prošle godine, podsjeća Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije