Samo u BiH: Betonskom pticom razbio prozor i komšinici oteo eure

4
Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Betonskom pticom razbio prozor i komšinici oteo eure
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Osnovni sud u Zvorniku potvrdio je optužnicu protiv Dejana Simića iz Zvornika, koji se tereti da je provalio u kuću komšinice M. N. te joj oteo 900 eura. Nesretnu ženu je udario i ugurao u drugu sobu.

Kako se navodi u optužnici, sve se odigralo 4. jula prošle godine sat poslije ponoći u zaseoku Mihajlovići, u mjestu Jardan. Drama je trajala 40 minuta, odnosno do 1.40 sati.

Optuženi je došao do kuće oštećene i upotrebom fizičke snage te betonske figure u obliku ptice razbio je prozor na kući i rukom otvorio prozor kroz koji je ušao u kuću. Prvo je dograbio muški kožni novčanik iz sobe koji je bio na komodi iza televizora.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Drski kradljivac je znao gdje se tačno nalazi novčanik, budući da je dan ranije boravio u u kući novčanika. U novčaniku je bilo 900 eura. U krađi ga je zatekla M. N., pa je upotrijebio silu.

U optužnici se navodi da je na naročito drzak način uhvatio M. N. za donju vilicu i odgurnuo je od sebe, te joj nanio laku povredu u vidu ogrebotine.

Nije se zaustavio pa je kroz dnevni boravak ušao u drugu sobu, gurnuo vrata prema Mari, kako bi je onemogućio da uđe u tu sobu, te je na koncu izašao kroz otvoren prozor.

Kod njega su pripadnici Policijske stanice Zvornik pronašli ukradene predmete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije