Sarajevo: Policija ekspresno uhapsila lopova koji je opljačkao Saudijku na Vrelu Bosne

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policija ekspresno uhapsila lopova koji je opljačkao Saudijku na Vrelu Bosne
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sarajevska policija jučer je ekspresno, za 40 minuta, uhapsila 18-godišnjeg razbojnika koji je opljačkao državljanku Saudijske Arabije na Ilidži.

Naime, u današnjem izvještaju sarajevske policije, navodi se kako su jučer, 31. oktobra, u 17,00 sati u ulici Vrelo Bosne, općina Ilidža, dva NN lica izvršila krivično djelo razbojništva nad S.E.A.A. iz Saudijske Arabije.

"Tom prilikom maskirana NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od iste otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 17,40 sati, pronašli i lišili slobode lice A.D., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo)", saopćeno je iz MUP-a.

Dodaju da je o prednjem obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije