Sabitović se nakon dvosedmičnog bjekstva sam vratio u sarajevski zatvor

E. H.
Sabitović se nakon dvosedmičnog bjekstva sam vratio u sarajevski zatvor
Foto: Screenshot / Faruk Zubčević

Anis Sabitović, jedan od krunskih svjedoka u postupku protiv Amela Sejfovića, jučer je se samostalno vratio u sarajevski zatvor, a nakon što je dvije sedmice bio u bijegu, potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor sarajevskog KPZ-a Faruk Zubčević.

„On se vratio u KPZ i to je produkt aktivnosti koje je ovaj Zavod zajedno sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH i MUP-om KS poduzimao“, kazao je Zubčević.

Faruk Zubčević - undefined

Foto: Screenshot: Faruk Zubčević

Dodao je da se trenutno utvrđuje razlog njegovog bijega, kao i sve okolnosti.

„Također radi se na utvrđivanju svih onih radnji koje je on eventualno uradio dok je bio otsutan. On se trebao vratiti u KPZ još 3. augusta, a vratio je se jučer“, istakao je Zubčević.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu treba utvrditi zbog čega je pobjegao.

„Nakon toga utvrdit ćemo šta je radio dok je bio van zavoda. Prema njemu bit će poduzete sve aktivnosti prema Zakonu“, istakao je Zubčević.

Podsjećamo, za njim je bila raspisana potjernica.

Nakon dolaska u KPZ Sarajevo, Sabitovića je pregledao ljekar koji je utvrdio da je on u lošem psihofizičkom stanju te da je iscrpljen i mršav, a najvjerovatnije zbog skirvanja.

Sabitović je bio jedan od krunskih svjedoka u postupku koji se vodi u sarajevskom sudu protiv Amela Sejfovića zbog bjekstva iz KPZ-a. On je na jednom od ročišta svjedočio kako je pomogao da se u KPZ unese kutija „za koju je pretpostavljao da se u njoj nalazio pištolj“, a uz pomoć kojeg je Sejfović, prema optužnici, pobjegao iz zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije