Rusi operirali u Sarajevu: Ukrali ručne satove i navigacije, evo kako su "pali"

0
Radiosarajevo.ba
Rusi operirali u Sarajevu: Ukrali ručne satove i navigacije, evo kako su "pali"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija policije (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Pripadnici Policijske uprave Trebinje, uz asistenciju kolega iz Sarajeva, uhapsili su jučer G. M. (47) i A. B. (30) iz Rusije, državljane Ruske Federacije, zbog sumnje da su opuhali prodavnicu u Sarajevu.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Rusi se sumnjiče da su 11. februara iz firme “M-BIKE” u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, urkali veću količinu ručnih satova i navigacijskih aparata “Garmin”, čime je pričinjena veća materijalna šteta.

Sarajevski istražitelji su došli do saznanja o mogućim izvršiocima i vozilu koje je korišteno prilikom krađe te je za Rusima i automobilom raspisana operativna potraga.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Ubrzo je utvrđeno da kradljivci borave u iznajmljemnom apartmanu u Trebinju te da su u pljačkaškom pohodu koristili dva vozila - Hyndai, bijele boje, nacionalnih oznaka Crne Gore i Peugeot, vlasništvo O. M. iz Trebinja.

Alarmirani su trebinjski policajci te su usljedili pretresi i hapšenja.

"Osumnjičeni su preuzeli pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, a nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti će predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo", navedeno je, između ostalog, u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije