Pale kradljivice iz Sarajeva: Majka i kćerka krale parfeme i kozmetiku

1
Radiosarajevo.ba
Pale kradljivice iz Sarajeva: Majka i kćerka krale parfeme i kozmetiku
Foto: RAS Srbija / Ilustracija

Dženana A. (65) i Emina H. (28) majka i kćerka iz Sarajeva, osumnjičene su da su iz dvije poslovnice DM-a u Bosanskoj Gradišci ukrale kozmetiku, parfeme i nakit u vrijednosti ukupno 1.330 KM.

Kako pišu Nezavisne, kradljivice su identifikovali i uhapsili pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška u saradnji sa kolegama iz Kantona Sarajevo, tačnije pripadnicima Četvrte Policijske uprave - Policijske stanice Novi Grad. Majka i kćerka sumnjiče za dvije krađe.

Policijskoj stanici Bosanska Gradiška 20. januara oko 13 sati prijavljeno je da je od 24. decembra prošle godine do momenta prijave iz marketa u Bosanskoj Gradišci ukradeno više parfema, nakita i dekorativne kozmetike, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 880 KM.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Parfemi i dekorativna kozmetika

Također, Policijskoj stanici Bosanska Gradiška 21. januara oko 7.10 sati prijavljno je da je od 27. decembra prošle godine do momenta prijave iz marketa u Bosanskoj Gradišci ukradeno više parfema i dekorativne kozmetike, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 450 KM.

"Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, pripadnici PU Bosanska Gradiška su operativnim radom na terenu došli do saznanja da su Dž. A. i E. H. izvršioci navedenih krivičnih djela, te su u saradnji sa policajcima Kantona Sarajevo uhapšene osumnjičene, navode iz PU Bosanska Gradiška.

Pretresi u Sarajevu

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradišci, izvršen pretres stanova na području Kantona Sarajevo koje koriste osumnjičene. Pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičene ispitaju na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Navodno su kradljivice od radnije poznate po krađama i sarajevskoj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije