Ronioci izvukli tijelo Andreja Beuca iz vode

Radiosarajevo.ba
Ronioci izvukli tijelo Andreja Beuca iz vode
Muškarac koji je danas pronađen u koritu Drine u Kozluku kod Zvornika je Andrej Beuc (34) iz Krškog koji je prije četiri dana nestao u rijeci nakon skoka, rekao je Srni komandir Profesionalne vatrogasne jedinice u Zvorniku Slaviša Milić.

Milić je rekao da je tijelo pronađeno 15 kilometara nizvodno od mesta utapanja.

 

Kako javlja RTRS, Beucovo tijelo oko 11 sati primijetio je Abdulah Hasanović, ribar iz Kozluka, dok je šetao pored Drine. Hasanović je nakon toga odmah pozvao nadležne službe koje su utvrdili da se radi o Andreju Beucu.

 

“Došao sam s psom do bašte, ali mi je bilo neobično što se ne odmiče od obale. Lajao je i kada sam došao do njega vidio sam nešto što mi je u prvom trenutku ličilo na lutku. Kada sam bolje pogledao shvatio sam da se radi o tijelu. Odmah sam alarmirao policiju koja je veoma brzo stigla. Tijelo je bilo na veoma nepristupačnom mjestu”, rekao je Hasanović.

 

Tijelo su izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i ronioci Ronilačkog kluba “Trb” iz Bijeljine.

 

Objavljen je i video izvlačenja tijela, ali portal Radiosarajevo.ba neće ga objaviti zbog izrazito uznemirujućeg sadržaja.

Beuc je nestao 7. avgusta, nakon skoka u Drinu u 16.50 sati. On je nakon skoka s visine od 20 metara, ali je potom nestao u vodi. Beuc je nastupao na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”. Spasioci u čamcima nisu uspeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto. Andrej Beuc iz Krškog bio je i profesionalni padobranac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije