Dragoslav Ostojić: Pokrenuta istraga o utapanju Andreja Beuca

Naim Kavazić
Dragoslav Ostojić: Pokrenuta istraga o utapanju Andreja Beuca
Srna / Ilustracija
U potragu za Andrejem Beucom (34) iz Krškog, koji je nakon skoka nestao u rijeci Drini, pripadnicima ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog od danas se priključila i ekipa slovenskih ronilaca.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Dragoslav Ostojić komandir Stanice javne bezbjednosti Zvornik, navodeći da je stiglo devet ronilaca sa tri čamca i potrebnom opremom.

On je dodao da će slovenski ronioci ostati u Zvorniku najmanje dva dana, ali je izrazio nadu da će pronaći Andreja i da će pretraga biti završena i ranije.

Ostojić nam je rekao da je do sada više puta pretraženo mjesto skoka u vodu i oko skoka, nakon čega se pretraga proširila nizvodno na priobalni dio Drine, ali je glavni problem roniocima vidljivost koja je trenutno u rijeci smanjena na dvadeset centimetara zbog velikog zamućenja koje dolazi iz gornjeg toka Drine.

Prema njegovim riječima, nezahvalno je davati prognoze kada bi utopljenik mogao biti pronađen.

 „Trenutno se poduzimaju sve radnje kako bi se pronašao nestali i nakon čega će biti utvrđene sve okolnosti ovog nesretnog događaja.“, kazao nam je komandir SЈB Zvornik.

Također, u proteklim danima službenici SЈB Zvornik su ispitali mnoge svjedoke ovog nesretnog događaju od nedjelje. Dosta se govorilo i o reakciji spasilaca, koja je za mnoge bila sporna. Ostojić je kazao kako ove navode ne može komentirati zbog istrage.

„Policijski službenici saslušali su predstavnike organizatora, odnosno predstavnike Općina Zvornik i Mali Zvornik koji su prilikom saslušanja priložili kompletnu dokumentaciju sto se tiče sigurnosti na ovoj manifestaciji koja je održana u nedjelju i na osnovu toga mogu saopćiti da su imali sve sigurnosne dozvole“, rekao nam je Ostojić.

Također, dodao je kako će kompletnu dokumentaciju u narednim danima predati nadležnom tužiocu u Okružnom tužilaštvu Bijeljina na daljnje vođenje istrage.

Andrej Beuc nestao je 7. augusta, nakon skoka u Drinu s mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, s visine od 20 metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije