Još uvijek se traga za Slovencem koji nije izronio iz Drine

Radiosarajevo.ba
Još uvijek se traga za Slovencem koji nije izronio iz Drine
Tridesetčetverogodišnji Slovenac Andrej Beuc iz Krškog, koji je jučer skočio s mosta u Drinu u Zvorniku s visine od dvadeset metara, poslije skoka je nestao u vodi.

On je nakon skoka, u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto" izronio, ali je potom nestao u vodi.

Takmičenje skakača, koje je u Zvorniku organizovano nakon 25 godina, u okviru manifestacije "Zvorničko ljeto", prekinuto je poslije devetog skoka u prvoj seriji, a u publici je vladao šok i nevjerica.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu. Takmičenje je odmah prekinuto.

Iz zvorničke Gradske uprave kažu da će nakon što tijelo bude pronađeno i nadležni organi obave istragu, biti poznat uzrok smrti.

Andrej Beuc iz Krškog i profesionalni je padobranac. On prije dva dana u Jajcu nije želio da skače jer nisu bili dobri bezbjedni uslovi.

Gradska uprava Zvornik izrazila je saučešće porodici Beuca. Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića zajedno organizovale opštine Zvornik i Mali Zvornik.

Svi skakači potpisali su izjave da skaču na sopstvenu odgovornost.

Objavljen je i video njegovog skoka, koji zbog poštovanja prema žrtvi i njegovoj porodici, portal Radiosarajevo.ba neće prenijeti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije