Uključen žuti meteoalarm: Kakvo će vrijeme biti narednih dana?

Anadolija/Fena
Uključen žuti meteoalarm: Kakvo će vrijeme biti narednih dana?
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) izdao je žuti meteoalarm za područje Foče, Tuzle i Višegrada zbog očekivanih obilnijih padavina te žuti meteoalarm za Mostar i Trebinje zbog jakog vjetra.

Za Foču, Tuzlu i Višegrad zbog potencijalno opasnog vremena i očekivanih od 30 do 40 mililitara kiše žuto upozorenje na snazi je do ponoći, odnosno do ponedjeljka. U Mostaru i Trebinju danas se očekuje jači vjetar brzine do 40 kilometara na sat.

Kiša ili lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu, očekuju se u većem dijelu Bosne, a u Hercegovini, uglavnom na jugoistoku. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

Sutra će ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini. Jutarnje temperature od 10 do 15, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 24 do 29, na jugu od 30 do 34 stepeni.

U utorak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i ponegdje na jugu ili jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 10 do 15, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 30, na jugu od 30 do 34 stepena.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu Bosne očekuju se povremeni i slabi poslijepodnevni pljuskovi. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 25 do 30, na jugu od 31 do 34 stepena.

U četvrtak se u Bosni očekuje postepeno naoblačenje, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni s lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 18 do 24, na jugu od 29 do 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije