Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u centru Sarajeva

Fena
Razbojništvo uz prijetnju pištoljem u centru Sarajeva
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija
U ulici Alipašina bb, općina Centar, sinoć oko 23.05 sati, dvije nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, izvršile su razbojništvo nad H.I., iz Vogošće od kojeg su ukrali određenu sumu novca, ručni sat i mobilni telefon.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izršioca.

Povrijeđen biciklista

Na kolovozu raskrsnice ulica Bulevar Meše Selimovića i IX transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, sinoć se dogodila saobraćajna nezgoda. Došlo je do sudara bicikla marke "novara", kojim je upravljao Č.A., rođen 1994. godine iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke "peugeot 20T", registarskog broja T46-J-856, kojim je upravljao vozač L.K., rođen 1987. godine iz llidže.

U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je biciklista Č.A., a povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Klinici urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile uviđajne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Uručeno 467 prekršajnih naloga

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 467 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 28 vozača.

lz saobraćaja je isključeno 14 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri vozača bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i devet vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije