Razbojništvo u apoteci u Novom Sarajevu

Fena
Razbojništvo u apoteci u Novom Sarajevu
U petak oko 19,00 sati, dvije su nepoznate osobe uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo u apoteci u sarajevskom naselju Grbavica.

Razbojništvo je izvršeno u  JU "Apoteke Sarajevo" u ulici Zagrebačka broj 27, nad radnicama H.E. i Š.S., a tom je prilikom ukraden i novac.  O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je.

Uhapšen H.D. zbog napada na službenu osobu

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo jučer u 02.55 sati lišili su slobode H.D., rođen 1988., iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, na štetu policijskog službenika Jedinice za saobraćaj.  

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode je nakon izvršene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija.

Izvršeno razbojništvo nad radnicama u prodavnici

Dvije nepoznate osobe su jučer oko oko 19.45 sati, u prodavici "Konzum" d.o.o. Sarajevo u ulici Bulevar Meše Selimovića broj 27, općina Novo Sarajevo, uz prijetnju pištoljem i nožem izvršile razbojništvo nad radnicama Š.N. i M.N., te otuđile neutvrđenu sumu novca.

O ovome je obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Uručeno 714 prekršajnijh naloga

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 714 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 86 vozača.

lz saobralaja je isključeno 11 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, sedam osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije