Tri maloljetne osobe su lažno dojavile bombu u Tekstilnoj školi

Radiosarajevo.ba
Tri maloljetne osobe su lažno dojavile bombu u Tekstilnoj školi
Arhiv / MUP KS-a
Radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevo, pripadnici MUP-a KS-a su otkrili da je riječ o tri osobe koje su vršile lažne dojave.

Dojava o bombi u prostorijama Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u Sarajevo, ulica Medrese broj 5 na području općine Stari Grad Sarajevo prijavljena je 22. marta u 10:40 i 13:35 sati te 23. marta u 10:32 sati.

Policijski službenici I Policijse uprave su došli do saznanja da su izvršioci:

- dana 22. marta u 10: 40,  A.D, rođen 2002. godine,
- dana 22. marta u 13:35, P.I, rođen 2001. godine i
- dana 23 marta u 10:32,. K.M, rođena 2002. godine

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih krivičnih djela.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko sedmica zabilježen je veliki broj dojava o bombama u školama na području Kantona Sarajevo, zbog čega su roditelji i nastavnici zabrinuti za sigurnost. Vijeće roditelja KS-a se zbog ovog problema i sastalo s komesarom MUP-a KS-a, kako bi razgovarali o eventualnim preventivnim mjerama.

Zbog cijelog slučaja ranije je uhapšeno šest učenika, koji su osumnjičeni da su učestvovali u lažnom dojavljivanju eksplozivnih naprava u sarajevskim školama, a pored toga uhapšen je i jedan muškarac, koji je osumnjičen za krivična djela uznemiravanje javnosti, kao i maloljetnik koji je priveden zbog ovih slučajeva.

Ovo je posebno ozbiljan problem, te bi zbog ugrožavanja sigurnosti učenici, ukoliko budu osuđeni, mogli dobiti i do pet godina zatvorske kazne, o čemu možete čitati na pod naslovom: Za lažnu dojavu o bombi počinioci mogu u zatvor ili platiti kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije