Rasvijetljena paljevina u Bosanskoj Gradišci: Pijan zapalio pomoćni objekat

0
Radiosarajevo.ba
Rasvijetljena paljevina u Bosanskoj Gradišci: Pijan zapalio pomoćni objekat
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška identifikovali su i uhapsili V. G. iz Bosanske Gradiške, zbog sumnje da je počinio krivično djelo paljevina.

Policijskoj stanici Nova Topola 7. augusta oko 21.40 sati prijavljeno je da je u mjestu Vilusi kod Bosanske Gradiške došlo do požara na pomoćnom objektu u privatnom vlasništvu.

Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Gradiška, a na objektu je pričinjena materijalna šteta. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Operativnim radom pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška identifikovali su V. G. koji se sumnjiči da je izazvao požar, nakon čega je uhapšen. Izvršenim alkotestiranjem kod V. G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

U jutarnjim satima 8. augusta uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška i Inspektor za eksplozivne materije i zaštitu od požara. Tom prilikom utvrđeno je da je upotrebom upaljača zapaljena zaštitna cerada, te pričinjena materijalna šteta na pomoćnom objektu.

O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni ispita na navedene okolnosti, te da se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije