Ramiz Mičivoda osuđen na godinu dana zatvora zbog iznajmljivanja državnog zemljišta

1
Radiosarajevo.ba
Ramiz Mičivoda osuđen na godinu dana zatvora zbog iznajmljivanja državnog zemljišta
Anadolija / Sud BiH

Pripadniku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Ramizu Mičivodi određeno je godinu dana zatvora zbog pribavljanja protupravne imovinske koristiti iznajmljivanjem zemljišta za koje nije ovlašten.

Sud BiH je izrekao danas, 12. marta 2021. godine, prvostepenu presudu u predmetu Ramiz Mićivoda kojom je optuženi oglašen krivim što je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Prema optuženom je izrečena mjera sigurnosti oduzimanja predmeta, te je obavezan oštećenom platiti iznos od 300 KM i 150 EUR, u protuvrijednosti u konvertibilnim markama prema srednjem kursu Centralne banke BiH važećem na dan uplate, na ime naknade štete nastale izvršenjem krivičnog djela.

Optuženi Ramiz Mićivoda kriv je što je tokom septembra 2018. godine, van službenih prostorija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koristeći svojstvo službene osobe, kao pomoćnik načelnika Štaba za civilno-vojnu saradnju, ujedno oficir za odnose sa javnošću u činu pukovnika, prekoračio granice službenog ovlaštenja.

Optuženi Ramiz Mićivoda je, uzimajući novac kao naknadu za najam i korištenje zemljišta u vlasništvu Oružanih snaga BiH, za čije iznajmljivanje i naplaćivanje nije ovlašten, pribavio sebi protupravnu imovinsku korist u iznosu od 300 KM i 150 EUR.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije