Radnica kladionice potrošila 4.000 KM pa prijavila da su je opljačkali

Fena
Radnica kladionice potrošila 4.000 KM pa prijavila da su je opljačkali
Arhiv / Ilustracija
Policija u Han-Pijesku uhapsila je radnicu tamošnje sportske kladionice jer je prisvojila 4.000 KM, prijavivši policiji da je žrtva razbojništva

Policija je jučer M. V. u jutarnjim satima zatekla kako leži na podu sportske kladionice, čija vrata su bila poluotvorena.

Tokom razgovora izjavila je da je u kladionicu ušao maskirani muškarac, te je, najvjerovatnije, pištoljem udario u glavu, nakon čega je pala i izgubila svijest, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Operativnim radom na terenu policijski službenici CJB Istočno Sarajevo i Policijske stanice Han-Pijesak došli su do saznanja da je navedena radnica sportske kladionice lažno prijavila izvršenje krivičnog djela razbojništva, kako bi opravdala protupravno prisvajanje novčanih sredstava u iznosu od oko 4.000 KM.

Tokom kriminalističke obrade osumnjičena je priznala da je lažno prijavila razbojništvo, te da je u proteklom periodu prisvojila novac od slot aparata navedene sportske kladionice i koristila ga za igre na sreću.

U toku je kompletiranje i dokumentiranje predmeta, nakon čega će protiv M. V. Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije