Rade pravosudne institucije: Kriminalcu sa Sokoca oduzeta imovina vrijedna više od milion maraka

1
Radiosarajevo.ba
Rade pravosudne institucije: Kriminalcu sa Sokoca oduzeta imovina vrijedna više od milion maraka
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

Sud Bosne i Hercegovine je, postupajući po prijedlogu Tužilaštva BiH, a na osnovu izvještaja o finansijskoj istrazi Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), donio je rješenje o privremenoj mjeri oduzimanja imovine od O. O. sa Sokoca.

Kako je saopćeno na zvaničnoj web-stranici MUP-a RS, imovina je oduzeta radi obezbjeđenja u cilju sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja imovinom (nepokretnosti, pokretnosti, bankovni računi) protiv osumnjičenog O. O. i njemu povezanih trećih osoba.

"Ukupna vrijednost imovine za koju je određena privremena mjera iznosi 1.171.236,50 KM", saopćeno je iz MUP-a RS.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

U saopćenju se precizira se radi se građevinskom zemljištu u vrijednosti od 274.594,09 KM,
zatim zemljište, tačnije četiri četiri parcele u vrijednosti od 74.597,31 KM, poslovni objekat u privredi u vrijednosti od 49.677,00 KM, stan, garaža i poslovni prostor u vrijednosti od 324.133,96 KM, dva automobila u vrijednosti od 324.177,70 KM te novac na bankovnom računu u iznosu od 124.056,44 KM.

Podsjetimo, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv O. O. zbog sumnje da je u periodu od početka 2020. godine do kraja 2022. godine, zajedno sa drugim osumnjičenim osobama djelovao u organizovanoj kriminalnoj grupi.

Sumnjiči se za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i pranje novca.

Sumnjiči se i da je povezan sa trećim licima kojima je finansijskom istragom utvrđena nesrazmjera između zakonitih prihoda i imovine i troškova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije