Puno troši: Ukrali 30 litara benzina i "pali" u BMW-u

Radiosarajevo.ba
Puno troši: Ukrali 30 litara benzina i "pali" u BMW-u
Foto: Arhiv / Ilustracija

Jučer (nedjelja) oko 16 sati VI PU obaviještena je kako je u mjestu Dragovići, u općini Hadžiči, na gradilištu firme "Ema", izvršeno krivično djelo teške krađe u jedan kontejner.

Policijski službenici su na lokalnom putu za mjesto Dragovići, zatekli putničko mnotorno vozilo marke BMW, u kojem su se nalazila lica S. Z., rođen 1994.godine u Sarajevu i A. Ž., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Izvšenim pregledom vozila, uočen je jedan kanister sa oko 30 litara dizel goriva, jedno gumeno crijevo i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. Pomenutog dana u 17 sati, S. Z. i A. Ž. su lišeni slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

Lica lišena slobode su predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici VI PU nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije