Uhapšeni razbojnici: "Pao" trojac koji je u subotu terorizirao po kladionicama

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni razbojnici: "Pao" trojac koji je u subotu terorizirao po kladionicama
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici VI PU jučer ujutro su u devet sati i 15 minuta u ulici Nova željeznička stanica, općina Vogošća, lišili slobode H. S., rođenog 1994. godine u Zenici, a nastanjenog u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito opasan ili naročito drzak način.

Isti je skupa sa N. D. i Č. T. iz Sarajeva, koji su dan ranije, u subotu 2019. godine lišeni slobode, izvršio krivična djela teške krađe u sportku kladionicu "Sport plus" u Tarčinu i sportsku kladionicu "Millenium" u Pazariću, općina Hadžići.

Prilikom pretresa motornih vozila koja su koristila navedena lica, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni su istog dana u 19 sati i 50 minuta, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije