Pucnjava u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Pucnjava u Sarajevu
/ Ilustracija
Dana 8. jula 2016. godine u 00.05 sati, III PU obaviještena je da je u ulici Dobroševićka, u općini Novi Grad Sarajevo, O. Z. iz Srebrenika upotrijebio vatreno oružje, nakon čega se udaljio u pravcu naselja Stup.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici pronašli su i izuzeli više pištoljskih čahura. Tom prilikom konstatirano je da prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, niti materijalne štete.

Policijski službenici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo i policijski služebnici PU Ilidža su zaustavili i kontrolirali putničko motorno vozilo marke “VW Golf 2”, reg. oznake K25-E-027, kojim je upravljao vozač O. Z., rođen 1972. godine u Tuzli, nastanjen u Srebreniku.

Prilikom pretresa, kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke “EKOL Tina”, cal. 8 mm, s okvirom i jednim metkom kalibra 6,35 mm, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. Istog dana u 00.15 sati, O. Z. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323 KZFBiH (Izazivanje opće opasnosti) i člana 52. ZONDINOIM-a.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije