Pucnjava u centru Sarajeva: MUP uhapsio osumnjičenog

2
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u centru Sarajeva: MUP uhapsio osumnjičenog
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Sarajevska policija u brzoj je akciji u petak locirala i uhapsila osobu koja je osumnjičena za pucnjavu u centru Sarajeva.

Kako otkriva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve se dogodilo 17. juna ove godine, kada je, u 3 sata ujutro, Policijska uprava Centar dobila poziv da je na raskrsnici ulica Hamze Hume - Valtera Perića, općina Centar, od strane NN lica izvozila u pokretu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dodaju da, srećom, tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica niti je nastupila materijalna šteta.

Sve spremno za spektakl: "Bijelo dugme" održalo generalnu probu pred subotnji koncert u Domu mladih

Sve spremno za spektakl: "Bijelo dugme" održalo generalnu probu pred subotnji koncert u Domu mladih

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave te su u ulici Terezija bb, općina Centar, na parking prostoru zatekli parkirano putničko motomo vozilo marke Škoda, iz kojeg je upotrijebljeno vatreno oružje.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uvišaj su obavili policijski službenici Odjeljenja krim policije Centar i Odjeljenja za krim tehniku i forenziku MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, u 5.30 sati, policajci su, zbog sumnje da je počinio KD (izazivanje opće opasnosti), uhapsili vozača navedenog vozila: M.E.T., iz Sarajeva.

Uhapšeni muškarac je predan u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Ipak, istog dana u 15.05 sati, osoba je, nakon kriminalističke obrade, otpuštena iz službenih prostorija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije