Pucnjava u bh. gradu: Ranio sugrađanina jer mu je vrijeđao kćerku

1
Radiosarajevo.ba
Pucnjava u bh. gradu: Ranio sugrađanina jer mu je vrijeđao kćerku
Foto: Nezavisne novine / Ilustracija

Niko L. iz Pelagićeva ranjen je u nogu hicem iz pištolja, a policija za to sumnjiči njegovog sugrađanina Petra P. u čijem dvorištu se sve desilo.

Incident se desio u mjestu Prebrice kada je, kako pišu Nezavisne, oštećeni došao u dvorište kuće osumnjičenog i upućivao njegovoj kćerki pogrdne riječi, nakon čega je njen otac posegnuo za oružjem.

Ovaj događaj policiji u Pelagićevu 12. maja oko 22.50 sati prijavili su pripadnici policije Brčko distrikta nakon što je u bolnicu u Brčko dovezen N. L. iz Pelagićeva sa prostrelnom ranom u predjelu noge.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Oštećeni je policijskim službenicima izjavio da je navedenu povredu zadobio u mjestu Porebrice iz vatrenog oružja, pištolja od strane P. P.", navodi se u saopćenju PU Bijeljina.

Dodaju da su po zaprimljenoj prijavi postupili policajci koji su obavili uviđaj na mjestu događaja. O slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Ističu da je P. P. uhapšen, a na osnovu narebe Osnovnog suda u Bosanskom Šamcu, a pod nadzorom nadležnog tužilaštva, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi. Pronađen je i privremeno oduzet pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, a policija radi na utvrđivanju okolnosti događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije