Pucnjava na Ilidži: Jedna osoba teško ranjena, uhapšen muškarac

Radiosarajevo.ba
Pucnjava na Ilidži: Jedna osoba teško ranjena, uhapšen muškarac
FOTO: Arhiv / Ilustracija
Jedna osoba je uhapšena nakon sinoćnje pucnjave u ulici Lužansko polje, općina Ilidža, saopćeno je iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a).

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS-a, sinoć u 22 sata u ulici Lužansko Polje, općina llidža, policijski službenici Pete Policijske uprave (PU), uhapsili su osobu inicijala Š. H. rođen 1967. godine iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinila krivična djela teška tjelesna ozljeda i izazivanje opće opasnosti.

Tom prilikom osoba inicijala S.H. je pucnjima iz pištolja nanijela povrede osobi inicijala Z.K. u predjelu lijevog koljena i desne potkoljenice.

Dežurni ljekar u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu kod osobe inicijala Z.K. konstatirao je tešku tjelesnu ozljeda i zadržan je na hospitalizaciji. O navedenom je obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije