Novo Sarajevo: Pucnjava ispred ugostiteljskog objekta "Una"

Radiosarajevo.ba
Novo Sarajevo: Pucnjava ispred ugostiteljskog objekta "Una"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U četvrtak, 26. aprila u 1.25 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je ispred ugostiteljskog objekta "Una", lociranom u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli osobe S.K. i M.H. koji su izjavili da su oko 1.20 sati fizički napadnuti od strane više NN lica, te da je tom prilikom S.K. povrijeđen, a da je nakon toga jedno NN lice upotrijebilo vatreno oružje, saopćili su iz MUP-a KS-a.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici su na mjestu događaja obavili uviđaj.

"Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, službenici policije su, istog dana oko 17.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti),uhapsili I.S. rođen 1995. godine iz Sarajeva", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije