FUP / Akcija "Escape": U Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog iznude, oduzet novac, oružje

25. 04. 2018. u 21:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, danas počeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva "Escape", na području Kantona Sarajevo, a u cilju dokumentovanja osoba koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima "Iznuda" iz člana 295. i "Ugrožavanje sigurnosti" iz člana 183. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na više lokacija na području općina Novi Grad i Ilidža, kao i dva ugostiteljska objekta, te su uhapšene četiri osobe iz Sarajeva inicijala A. C. (1997.), K. G. (1995.), A. S. (1987.) i A. Ć. (1989.), saopćio je FUP.

Navedene osobe se sumnjiče da su od jedne osobe iz Sarajeva u prethodnom periodu u više navrata iznuđivali novac i imovinu upućujući mu pri tome ozbiljne prijetnje po njegov život, kao živote bližih članova njegove porodice.

Prilikom hapšenja i pretresa navedenih osoba pronađen je i oduzet novac koji se dovodi u vezu sa gore navedenim krivičnim djelima, kao i vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti.

Uhapšene osobe bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA