Portiri seksualno uznemiravali štićenice doma u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Portiri seksualno uznemiravali štićenice doma u Banjoj Luci
Pixabay / Ilustracija

Protiv Radoslava Stakića i Milorada Jerilovića, portira iz Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Banja Luka, pokrenut je diciplinski postupak i suspendovani su s radnog mjesta.

Potvrdio je to za "Nezavisne" Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević", a nakon što je i na našu adresu stiglo pismo radnika Doma, koji su željeli ostati anonimni, u kojem tvrde da pomenuti portiri dolaze u pijanom stanju i verbalno i seksualno uznemiravaju štićenice i radnice ovog doma.

"Prethodnih dana dobili smo izjave od nekoliko štićenika, ali i od jedne radnice Doma, da postoje osnovi sumnje da je prekršena radna obaveza i u skladu s tim pokrenut je disciplinski postupak protiv Radoslava Stakića i Milorada Jerilovića", kazao je Kajkut.

On je istakao da je formirana komisija koja će voditi disciplinski postupak.

"Komisija radi svoj posao u skladu s Pravilnikom i zakonom, a nakon nekog vremena biće donesena odluka", kazao je Kajkut i dodao da je juče pokrenut disciplinski postupak te da će radnici Doma biti suspendovani do donošenja konačne odluke od strane komisije.

U anonimnom pismu opisano je ponašanje dvojice portira, kao i o događaju koji se desio u Domu "Rada Vranješević" u noći 7. na 8. april ove godine.

U pismu se tvrdi da portir Radoslav Stakić često na posao dolazi u alkoholisanom stanju i prilično je agresivan prema djeci te ga se mališani boje. Pomenuti radnik se, kako pišu, neprimjereno ponaša i prema koleginicama.

"Konkretno, 7. aprila u noćnoj smjeni došao je pijan na posao te je seksualno uznemiravao nekoliko štićenica Doma, jednu radnicu, koja je medicinska sestra i radi s bebama, kao i jednu majku koja boravi u majčinskom domu s bebom. Portir je fizički i verbalno navodio na seksualni odnos nekoliko štićenica Doma u tinejdžerskom uzrastu", navodi se, između ostalog, u ovom šokantnom pismu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije