Detalji nesreće na autoputu A-1: Kombijem udario dva pješaka i auto GP BiH

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće na autoputu A-1: Kombijem udario dva pješaka i auto GP BiH
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Udes kod Podlugova
Dvije osobe su povrijeđene, a jedna je uhapšena, nakon saobraćajne nesreće koja se u ponedjeljak oko 14.30 sati dogodila na dionici autoputa A-1 Jošanica - Podlugovi.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, nesreća se dogodila u mjestu Kadarići na području općine Ilijaš, kada je vozač kombija Opel Movano, 27-godišnji E. H. iz Žepča udario pješaka inicijala R. D. (42) iz Rudog, a potom i zaustavljeno vozilo VW Transporter u vlasništvu Granične policije (GP) BiH. Poslije drugog udarca na kolovoz je oboren i pješak E. M. (42) iz Ilidže, koji je prethodno upravljao VW Transporterom, ali ga je zaustavio u zaustavnoj traci autoputa.

"Pješak R. D. je u ovoj saobraćajnjoj nesreći zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, zbog čega mu je ukazana pomoć u Klinici za urgentnu medicinu KCUS-a, gdje je i zadržan na liječenju. Drugi pješak zadobio je lakše tjelesne povrede, a njemu je pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"; nakon čega je otpušten na kućno liječenje", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Dodali su i kako je o svemu obaviješten tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem, te naredio hapšenje E. H. iz Žepča, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

"Osoba E. H. uhapšena je oko 20.30 sati, te je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju ove nesreće", zaključili su iz MUP-a KS-a.

Podsjećamo, zbog ove nesreće saobraćaj je na ovoj dionici autoputa bio obustavljen od 14.30 do 18.40 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije