Prve fotografije sa mjesta događaja: U toku KDZ pregledi u četiri suda u Sarajevu

0
A. Ka.
Prve fotografije sa mjesta događaja: U toku KDZ pregledi u četiri suda u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nastavlja se negativni trend lažnih dojava

I dalje su u toku KDZ pregledi u četiri suda u Sarajevu nakon što je danas nepoznata osoba prijavila da je postavljena eksplozivna naprava u sudu.

Kako je portal Radiosarajevo.ba prvi objavio, nepoznati prijavitelj nije precizirao u kojem sudu je postavljena bomba, što je zadalo glavobolje sarajevskim policajcima. Policajci su, budući da nije navedeno o kojem sudu se radi, bili prinuđeni evakuirati čak četiri pravosudne institucije - Vrhovni sud BiH, Ustavni sud BiH te Kantonalni i Općinski sud.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, najvjerovatnije će se "češljati" i Sud BiH.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ranije je potvrdila za naš portal da su u toku KDZ pregledi na tri lokacije.

Uposlenici i stranke su evakuirani, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Fotorepoter portala Radiosarajevo.ba bio je na jednoj od tri lokacije - ispred Ustavnog suda. Kako se moževidjeti, novonastala situacija zasmetala je i građanima, koji nisu mogli prolaziti, jer je šire područje ograđeno žutom policijskom trakom

Podjetimo, i ranije su sudovi, ali i obrazovne institucije - škole i fakulteti bili meta ovakvih dojava i u svim slučajevima se ispostavilo, srećom, da se radi o lažnim dojavama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije