Tokom trčanja u Sarajevu mladiću pozlilo pa preminuo

Srna
Tokom trčanja u Sarajevu mladiću pozlilo pa preminuo
Radiosarajevo.ba / Hitna pomoć KS
Ekstremno visoke temperature prethodnih dana koje su registrirane u Bosni i Hercegovini odnijele su i prvu ljudsku žrtvu, a riječ je o neimenovanom mladiću iz Sarajeva koji je preminuo tokom trčanja.

Kako je potvrdila direktorica Hitne pomoći Kantona Sarajevo Sena Softić Taljanović, mladić je preminuo zbog visoke temperature, a u Hitnoj pomoći zabilježen je još jedan slučaj bliske smrti, kada su uspjeli reanimirati mladog čovjeka koji je na visokoj temperaturi cijepao drva.

"Zbog žestokog toplotnog vala u BiH, u proteklom periodu je povećan broj intervencija Hitne pomoći na javnim mjestima. Građani jednostavno ne slušaju upozorenja ljekara, kreću se i izlažu fizičkom naporu u vremenu u kojem to ne bi trebali raditi", upozorila je direktorica Softić Taljanović.

Podsjećamo, ljekari su preporučili građanima da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća u periodu od 10:00 do 17:00 sati, da izbjegavaju teže fizičke napore, da jedu laganu hranu i piju što više tečnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije