Provedena akcija "Limit" u FBiH: Uhapšeno 30 osoba, zaplijenjena 4 kilograma droge

E. H.
Provedena akcija "Limit" u FBiH: Uhapšeno 30 osoba, zaplijenjena 4 kilograma droge
/ FUP/Ilustracija
Više od 30 osoba uhapšeno je u velikoj akciji kodnog naziva "Limit", koju Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom cijelog dana provede na području cijele Federacije BiH.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Aura Bavčić, riječ je o višemjesečnoj istrazi koju ove agencije provode pod nadzorom ovog tužilaštva.

"Akcija kodnog naziva "Limit" provodi se na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga". Prema naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji i to na područku Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona", dodala je Bavčić.

Provodeći ove aktivnosti policija je do sada pronašla i privremeno oduzela oko 4 kilograma različitih opojnih droga i to spid, cannabis sativa, heroin, kokain i druge, te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

"Osobe lišene slobode biće kriminalistički obrađene u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", zaključila je Bavčić.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Iz Federalne uprave policije navode da se nastavljaju aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije