Proročici Nizami vraćeno 228.800 KM koje su joj ukradene na 1. april

Radiosarajevo.ba
Proročici Nizami vraćeno 228.800 KM koje su joj ukradene na 1. april

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Elvedina Bavtijare i Admire Mešanović zbog osnovane sumnje da su nedavno iz kuće N. A. (riječ je o proročici Nizami Aljić) u naseljenom mjestu Cerik kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Bavtijari i Mešanović stavljeno je na teret da su 1. aprila, zajedno i po prethodnom dogovoru iz stambeno-poslovnog objekta u Ceriku, u kojem je nastanjena Aljić, oduzeli više od 200.000 KM.

Saopćenje Tužilaštva Brčko distrikta BiH prenosimo u cijelosti: 

Utvrđena je osnovana sumnja da je Bavtijara ušao u unutrašnjost objekta nakon čega je provalio u prostoriju s pretincima u kojima je N. A. čuvala novac, dok je za to vrijeme ispred objekta Mešanović pazila da neko ne naiđe.

Njima je stavljeno na teret da su tako s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi velike vrijednosti od N.A. oduzeli oko 228.300 KM i oko 250 eura, nakon čega su se zajedno vozilom udaljili u pravcu Tuzle.

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca.

Oštećenoj N. A. u cijelosti je vraćen novac za koji je oštećena krivičnim djelom teške krađe za koje se terete optuženi, navodi se u saopćenju koje je potpisao glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH Zekrija Mujkanović.

Inače, biografija Nizame Aljić, umjetnički Nizame al Raise, je itekako "bogata", jer, kako se navodi, liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se u koštac uhvati s drugim problemima koji ljude mogu zadesiti.

Piše da je ona kraljica alternativne medicine te da je, između ostalog, i "bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog".

I sama Nizama je pod lupom tužilaca. Prije nekoliko mjeseci je, prisjetimo se, od nje privremeno oduzet oko 1,1 milion maraka, koliko su istražioci pronašli nakon što je prijavljeno da je kuća proročice opljačkana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije