Akcija 'Robi' u Sarajevu: Pronađeni droga i oružje

J. Ć.
Akcija 'Robi' u Sarajevu: Pronađeni droga i oružje
U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je, s početkom u 14 sati, održana pres-konferencija u vezi s pronalaskom veće količine narkotičkih sredstava, kao i municije.

Provodeći operativnu akciju kodnog naziva “Robi”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva su dana 13.07.2016.godine u 12.10 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili lični pretres lica:

S.D., rođen 1993.godine u Sarajevu, S.D., rođen 1989.godine u Sarajevu i O.A., rođena 1995.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, kao i pretres stana koji koristi S.D. u ulici Geteova, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom kod O.A. su pronađene i oduzete dvije tablete koje asociraju na opojnu drogu ekstazi i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin,

Kod S.D. je pronađeno i oduzeto deset paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna tableta  koja asocira na opojnu drogu ekstazi, dok je kod S.D. pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, dvije digitalne vage i deset metaka kalibra 9 mm.Također, pomenutog dana, izvršen je pretres kuće koju koristi K.I. u ulici Novopazarska, općina Novi Grad Sarajevo, a koji se trenutno nalazi u bjekstvu.

Tom prilikom su pronađene 544 tablete koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, oko 314 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin i oko 2.250 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je naložio da se protiv K.I., O.A. i S.D. dostavi izvještaj nadležnom Tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su poćinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv S.D., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Policijski službenici intenzivno rade  na pronalasku i lišenju slobode lica K.I., rođen 1989.godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, kazao je danas na press-konferenciji Šef Odsjeka za odnose s javnošću Irfan Nefić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije