Pronađen kamper kojeg su lopovi u BiH ukrali turistima

7
Radiosarajevo.ba
Pronađen kamper kojeg su lopovi u BiH ukrali turistima
Foto: Crna hronika / Kamper i vlasnici

Pripadnici MUP-a TK jučer su pronašli ukradeni kamper. Kamper se nalazio u naselju Simin Han.

Lopovi su sa vozila skinuli crvenu foliju kako ne bi bio primjećen.

"Dana 29.05.2024.godine u 14,30 sati, dežurnoj službi PS Istok obratio se policijski službenik navedene policijske stanice, te obavijestio dežurnog da raspolaže informacijama da se na jednoj lokaciji u naselju Simin Han nalazi m/v "Kamper", belgijskih registarskih oznaka i najvjerovatnije se radi o kamperu koji je otuđen.

Ramo Isak okupio članove Snage naroda u Sarajevu: Evo koji su im planovi za naredni period

Ramo Isak okupio članove Snage naroda u Sarajevu: Evo koji su im planovi za naredni period

Na teren su izašli policijski službenici PS Istok, koji su u ulici Zlatnih ljiljana do broja 13, u naselju Simin Han, grad Tuzla, pronašli kamper m/v marke "VW Crafter", koji je bio u  vlasništvu državljanina Belgije. vozilo je otuđeno dana 25.05.2024. godine u Ljubuškom, za što je, u skaldu sa procedurama vezano za prijave otuđenja bila raspisana Centralna potraga.

"O navedenom događaju upoznat je dežurni službenik PS Ljubuški kao i dežurni tužilac KT TK-a Tuzla, dok su potrebne mjere i radnje poduzeli policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla", rečeno je iz MUP-a TK.

BiH se suočila sa novim krađama čija su meta uglavnom strani turisti. Jučer, 29. maja, starijim turistima iz Belgije je ukraden kamper na poznatom izletištu u Hercegovini.

Walter (70) i Roose (68) su iz Belgije i oni su žrtve ove krađe. Rekli su da im je samo garderoba ostala od svih stvari koje su imali sa sobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije