Građani savladali razbojnice koje su pokušale opljačkati staricu

Radiosarajevo.ba
Građani savladali razbojnice koje su pokušale opljačkati staricu
Prolaznici u mostarskoj Ulici Mile Budaka uhvatili su na djelu dvije mlade razbojnice koje su se jučer oko 11.10 sati motale pa ubrzo sleđa napale 88-godišnju staricu.

Vjerujući kako je riječ o lakoj meti, krenule su u bezobzirnu akciju, i to na očigled školaraca, putnika i gostiju dvaju kafića. Jedna je u trenu nesretnoj Mostarki odvratila pozornost, a druga joj grubo povukla torbicu i oborila je na trotoaru. Iako je glavom snažno udarila o asfalt, krhka, hrabra starica nije gubila prisebnost te je pružila neočekivan otpor.

Unatoč snažnim trzajima, nije ispuštala svoje stvari pa je naposljetku posrnula i jedna od razbojnica Ramajana Čalić (21) iz Visokog, prijavljena u Kiseljaku, a nastanjena u Mostaru, što je bilo dovoljno da je prolaznici zadrže do dolaska policije. Njena pratilja Mirsada Kukić iz Fojnice, nastanjena u Mostaru, imala je priliku pobjeći, ali se vratila tvrdeći kako je “nevina”.

„Šta hoćete, starica je mene napala, a ne ja nju. Pustite me“, govorila je na podu pritisnuta razbojnica okupljenima i tako još više izazivala njihov revolt pa su je neki htjeli i tući.

„Policija ih privede, a oni samo broje svoja nedjela i nastavljaju po starome, i to sve bezobzirnije. Niko ne želi ništa poduzeti dok neko od građana ne izgubi glavu, a to je samo pitanje vremena“, negodovali su stanovnici koji bi, ne vjerujući više institucijama, najradije čitav problem preuzeli u svoje ruke, piše Večernji. Nažalost, prema onome što se moglo čuti, jedino policija pruža kakav-takav konkretan otpor ovoj nemiloj pojavi.

Iz mostarske policije zamolili su građane za dodatni oprez te da poručili da svaku sumnjivu osobu prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije