Dan žalosti u Kalesiji nakon stradanja četiri osobe

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Kalesiji nakon stradanja četiri osobe
FOTO: Facebook / Kalesija Online
Tokom proteklog vikenda dvije teške saobraćajne nesreće dogodile su se na području Kalesije, zbog čega je u ovoj općini danas proglašen Dan žalosti.

Kako je navedeno, zbog velikih tragedija koje su zadesile Kalesiju, općinski načelnik Sead Džafić ovaj ponedjeljak je proglasio Danom žalosti, koji će biti obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine i svim javnim preduzećima i ustanovama. Također, svi elektronski mediji dužni su prilagoditi programske šeme ovom danu, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Podsjećamo, u noći sa subote na nedjelju dogodila se teška saobraćajna nesreća, kada je jedno vozilo sletjelo u rijeku Praču. Mještani koji su primijetili automobil u rijeci prijavili su policiji ovaj slučaj, a intenzivnom istragom i izvlačenjem tijela u automobilu su pronađena beživotna tijela stradalih Halila Zahirovića i Asmire Smajić.

Nepuna dva sata nakon što su tijela izvučena, na dionici magistralnog puta Tuzla - Zvornik, u mjestu Tojšići, dogodila se nova teška saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovala tri automobila. Tokom ove nesreće smrtno su stradale dvije osobe, 15-godišnji dječak i ženska osoba, a povrijeđeno je šest osoba, te su svi prevezeni u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije