Dvije osobe poginule, a devet povrijeđenih u teškoj nesreći kod Kalesije

S. H.
Dvije osobe poginule, a devet povrijeđenih u teškoj nesreći kod Kalesije
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Tojšićima smrtno su stradale dvije osobe.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17:00 sati učestvovala su tri motorna vozila, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Kako su naveli iz MUP-a, u ovoj nesreći poginule su dvije osobe, dok je devet osoba povrijeđeno i prevezeno na UKC Tuzla gdje im se ukazuje ljekarska pomoć i dijagnosticira stepen povreda.

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno je stradala supruga jednog od vozača i sin drugog, 15-godišnji dječak.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju pripadnici MUP-a TK-a.

Općinski načelnik Sead Džafić sutrašnji dan je proglasio Danom žalosti na području cijele općine Kalesija zbog pogibije četiri osobe.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Podsjećamo, u popodnevnim satima u rijeci Spreči na području Općine Kalesije izvučena su beživotna tijela mladića i djevojke.

Mladić i djevojka su se nalazili u automobilu Golf koji je sinoć sletio u rijeku Spreču pod još neutvrđenim okolnostima. Automobil su danas uočili mještani Kalesije koji su o tome obavijestili policiju.

 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije