Prijetio komšijama i izazvao požare: Ocu Muhameda Bešića određen pritvor

E. H.
Prijetio komšijama i izazvao požare: Ocu Muhameda Bešića određen pritvor
Ocu poznatog bh. nogometaša Muhameda Bešića, koji je prethodnih dana bio predmet sumnji da je izvršio nekoliko krivičnih djela, određen je jednomjesečni pritvor odlukom Općinskog suda u Gradačcu.

On je u pritvoru završio na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, te zbog bojazni da bi boravkom na slobodi isto mogao i ponoviti, kazao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Podsjećamo, cijeli slučaj je počeo prije dvije sedmice, nakon što je Meho Bešić učestvovao u vatrenom obračunu kod Srebrenika zbog čega je, sedam dana kasnije uhapšen i predat u nadležnost Tužilaštva. Prilikom upotrebe vatrenog oružja Bešić je zadobio povrede ruke i noge.

"U noći između 31. augusta i 1. septembra, Bešić je u Falešićima kod Srebrenika izazvao požar, zapalivši nisko rastinje u blizini kuća. Jutro nakon tog požara, oko šest sati, krećući se kroz Falešiće nožem je prijetio jednom čovjeku koji je pobjegao, a tada je Bešić prolazeći pored kuće ovog čovjeka zapalio bocu s benzinom i bacio je na garažu ovog čovjeka. Tada su počela gorjeti vrata na garaži, zbog čega su reagirali i vatrogasci. Na kraju, Bešić je uhapšen i predat u nadležnost Tužilaštva TK-a", kazao je Arnautović govoreći o ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije