Mreža IV/ U toku velika akcija u BiH, pretresi na 21 lokaciji

19. 05. 2021. u 08:02:00 Fena

Shares: 0

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeli su rano jutros pretrese na devetnaest lokacija u Kaknju i dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća.

Riječ je o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva Mreža IV, koju provodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodne i stavljanja u promet opojnih droga, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i trgovine ljudima, piše Fena.

Aktivnosti u okviru akcije Mreža IV se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija Mreža I, Mreža II i Mreža III koje su provedene u 2016., 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, koja su počinila osobe koje su bile meta operativnih akcija, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA