Pretres u Mostaru: Uzgajao i sušio marihuanu, oduzeti i drugi narkotici, papovka, ručna bomba...

0
Radiosarajevo.ba
Pretres u Mostaru: Uzgajao i sušio marihuanu, oduzeti i drugi narkotici, papovka, ručna bomba...
Foto: AA / MUP HNK / Ilustracija

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) priveli su jednu osobu, nakon što su pronašli drogu i oružje.

Sve je počelo u petak, 20. oktobra oko 13 sati, kada su policajci u gradskom području Mostara uhapsili jednu osobe kod koje su pretresom pronašli četiri paketića sa nepoznatom materijom bijele boje i paketić sa sadržajem nepoznate biljne materije, dva rasklopiva noža i mobitel.

Po usmenoj Naredbi Općinskog suda Mostar, pronađena je veća količina osušene i sirove biljne materije, dvije digitalne vage , dvije mrvilice, tri veća omota u pvc kesama sa sadržajem nepoznate bijele materije i više paketića sa sadržajem nepoznate biljne i nepoznate bijele materije pripremljene za prodaju za iznose od 10 i 20 KM.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

"Oduzeta je i jedna vojna puška - PAP CZ te ručna bomba. Na gradskom području Sjever, ista osoba je dobrovoljno predala dvije nepoznate biljke visine 120 centimetara i plastične bidone i posude za navodnjavanje koje su se koristile za navodnjavanje nasada biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", saopćeno je iz MUP-a HNK.

U saopžćenju se dodaje da je osumnjičeni zadržan u službenim prostorijama te da je izvršena kriminalistička obrada.

O slučaju je upoznat tužilac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije