Presuda za smrt pješaka u Sarajevu: Naseru Palislamoviću devet godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Presuda za smrt pješaka u Sarajevu: Naseru Palislamoviću devet godina zatvora
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa ranijeg privođenja Nasera Palislamovića

Naser Palislamović osuđen je u Kantonalnom sudu Sarajevo na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je automobilom udario i usmrtio pješaka Salku Ejubovića.

Palislamović je osuđen za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od pet godina te mu je produžen pritvor. Palislamović nije prisustvovao izricanju presude, a u sudnici je bila Ejubovićeva kćerka koja je plakala.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Za Nasera Palislamovića traži se jednomjesečni pritvor: Boje se da bi mogao pobjeći

Za Nasera Palislamovića traži se jednomjesečni pritvor: Boje se da bi mogao pobjeći

Prema navodima iz optužnice, nesreća se desila 10. oktobra 2020. godine u 20.40 sati kod Mostarskog raskršća u Sarajevu. Palislamović je vozeći neregistrovani automobil Ford Fiesta bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 kilometara na sat udario pješaka Ejubovića. Navodi se da je vozio dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana do 40 kilometara na sat.

Palislamović je, nakon što je udario pješaka, koji je od smrtonosnih povreda preminuo, pobjegao sa mjesta nesreće ne pruživši mu pomoć.

Njega je prethodno, kako se navodi u optužnici, policija pokušala zaustaviti u mjestu Binježevo, kada se iz pravca Hadžića kretao prema Ilidži, ali se oglušio na naredbe i nije stao. Zatim je povećao brzinu i pretekao nekoliko vozila, da bi po dolasku na Mostarsko raskršće uzrokovao nesreću.

Palislamović je ranije osuđivan zbog nasilja u porodici, krađe, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Dobivao je kazne u rasponu od šest mjeseci do jedinstvene kazne u trajanju od pet i po godina. Teretili su ga i za učešće u napadu na zgradu Policijske uprave Bugojno 27. juna 2010. ali je oslobođen optužbi, piše Glas Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije