Presuda za smrt bračnog para Hršum: Kujoviću osam godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Presuda za smrt bračnog para Hršum: Kujoviću osam godina zatvora
Foto: VJ Istočno Sarajevo / S mjesta nesreće kod Pala / Arhiv

Amir Kujović iz Sarajeva osuđen je danas u Okružnom sudu na osam godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće na Palama, u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

Osim zatvorske kazne, Kujoviću je oduzeta vozačka dozvola na dvije godine. Podsjetimo, nesreća se dogodila 11. augusta 2020. godine na Palama.

Prema presudi, Kujović je bez važeće vozačke dozvole upravljao Mercedesom GLC 350, koji je vlasništvo B. A., a vozio je sa 0,41 promila alkohola u krvi.

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

"Optuženi nije prilagodio brzinu karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, atmosferskim prilikama i saobraćajnim znakovima. Na dijelu puta gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat vozio je brzinom od 75, iako je bezbjedna brzina bila do 49 kilometara na sat", navodi se u presudi.

Pojašnjava se da Kujović vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u lijevu traku, namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera. Svjestan da tako može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, Kujović je na to pristao i izgubio je mogućnost da izbjegne saobraćajnu nesreću.

"Prednjim dijelom vozila optuženi je udario u Audi A3, kojim je upravljao Dario Hršum krećući se iz Ljubogošte prema Palama", dodaje se u optužnici.

Usljed udara Audi je sletio s kolovoza i u njemu su nastradali supružnici Dario i Danijela Hršum, iza kojih su ostala dva maloljetna sina, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije