Presuda u BiH: Bivšoj sutkinji godinu i po zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Presuda u BiH: Bivšoj sutkinji godinu i po zatvora
Foto: BIRN / Okružni sud Banja Luka / Ilustracija

Mira Vučetić, bivša sutkinja Osnovnog suda u Banjoj Luci, osuđena je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu i po zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Mira Vučetić je osuđena da je u predmetima ostavinskih rasprava od više stranaka nezakonito uzela gotov novac i prisvojila 2.400 KM.

Presudu je izrekao sudija Blagoja Dragosavljević, a sudiji Vučetić je ovom presudom, osim zatvorske kazne izrečena i zabrana obavljanja poslova sudije u trajanju od pet godina.

Dražen Žerić Žera za Radiosarajevo.ba: "Ako se Sarajevo i Bosna imaju čime dičiti, to je muzika"

Dražen Žerić Žera za Radiosarajevo.ba: "Ako se Sarajevo i Bosna imaju čime dičiti, to je muzika"

Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne se ne računa u trajanje mjere.

Ona je osuđena po tri tačke optužnice za zloupotrebe službenog položaja, jer je u više navrata tokom 2014. godine u svojoj kancelariji, u namjeri da sebi pribavi korist, uzela ukupno 2.400 KM od više stranaka na ime predujma za vještačenja.

U presudi je navedeno da je znala da je to suprotno Pravilniku o unutrašnjem sudskom poslovanju koji zabranjuje da sudije primaju gotov novac u kancelariji, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije