Novi detalji / Preokret u istrazi: Poštar iz BiH učestvovao u filmskoj pljački

09. 04. 2022. u 08:39:00 Fena

Shares: 0

Radnik BH Pošte učestvovao je u filmskoj pljački koja se odigrala u tuzlanskom naselju Solina.

Podsjetimo, pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uhapsili su četiri koje se sumnjiče da su učestvovale u pljački. Radi se o E. G. (34), A. M. (23), Š. E. (39) i S. A. (27) svi iz Tuzle. Osumnjičeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK na dalje postupanje.

U Kantonalnom tužilaštvu TK za Fenu je potvrđeno da je među četiri uhapšene osobe i poštar, odnosno radnik BH Pošte, koji je i prijavio pljačku 6. aprila 2022. godine.

Poštar je tada ispričao policajcima da mu je ukradeno 20.000 KM koje su bile namijenjene za podjelu penzija.

Na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Tuzli, policajci su, 7. aprila, uz asistenciju PS Istok, PS Zapad i PS Centar, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Tom prilikom je pronađena određena količina novca, poštanskih čekova i pošiljki, digitalna vaga za precizno vaganje, dva PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA