Uhapšeni pljačkaši bh. poštara: Pronađeni novac, čekovi i pošiljke

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni pljačkaši bh. poštara: Pronađeni novac, čekovi i pošiljke
MUP TK / Policija uhapsila četiri osobe / Ilustracija

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su operativnim radom na terenu rasvijetlili pljačku radnika BH Pošte koja se odigrala 6. aprila u gradu soli.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, iza pljačke stoje četiri osobe, a najmlađa ima svega 23 godine. Radi se o E. G. (24), A. M. (23), Š. E. (39) i S. A. (27), svi iz Tuzle.

Tuzlaci su uhapšeni jučer te su nakon kriminalističke obrade dana, uz izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji policije: Krijumčarili 600 migranata, zaradili 6.000.000 KM

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o akciji policije: Krijumčarili 600 migranata, zaradili 6.000.000 KM

Na osnovu naredbe za pretres Općinskog suda u Tuzli, policajci su jučer, uz asistenciju PS Istok, PS Zapad i PS Centar, izvršili pretrese stambenih objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

"Tom prilikom su pronađeni novac, poštanski čekovi i pošiljke, digitalna vaga za precizno vaganje, dva PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku", saopćeno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije